1 avond, 2 studiopresentaties

Double bill met Eleni Ploumi & Zuhause

DansBrabant presenteert op donderdagavond 23 september van 19 – 21 uur in Club SoDa, Tilburg een nieuwe double bill van 2 spannende performances-in-wording. Ivm de anderhalve meter maatregelen is er een beperkt aantal plekken beschikbaar, koop je kaartje via deze ticketlink bij Ik Ben Aanwezig.

ELENI PLOUMI – KILLING TIME (VOORONDERZOEK)
We zien een omgekeerde houten bank. Tussen de poten ligt een vrouw. Hortend en stotend komt ze omhoog, herrijst ze uit de dood en maakt ons deelgenoot van een intens gevoeld moment uit haar leven. Zo vecht ze zich een weg terug naar de wereld, naar het nu.

Onder het motto Killing Time werkt Eleni aan een onderzoek waarin ze lichamelijke inperking onderzoekt en hoe die te doorbreken. Vergezeld met haar bankje reist ze langs verschillende kelders en kluizen. Iedere keer duikt ze middels een fysieke, energieke ervaring met het publiek in een ander stadium uit een leven, in een moment waarop dat leven ontegenzeglijk wordt opgeschud of omgekeerd.

Over Eleni
Eleni thematiseert in haar werk de restricties waar mensen, vrouwen vooral, ook in het Westen, nog steeds aan onderworpen worden. Ze onderzoekt de codes van wat sociaal geaccepteerd wordt en beukt keihard door wat in haar ogen onacceptabel en onrechtvaardig is. In haar werk gaat ze steeds op zoek naar de dialoog tussen het lichaam en de ruimte en hoe die ruimte processen in het lichaam aanwakkert. Het is die intense ervaring die ze deelt met een publiek. Lees hier en hier meer over Eleni.

ZUHAUSE – JONGEN JE MOEDER (VOORONDERZOEK)
Op 8 oktober 2020 kreeg choreograaf Davey Bakker een telefoontje van zijn vader. ‘Je mama voelt een knobbeltje in haar borst, het is onderzocht, je mama heeft borstkanker.’ Davey Bakker is een jonge danser, denker en maker uit Rotterdam. Zijn vader, brandweerman van weinig woorden en ingeslikte gevoelens. Zijn moeder, trotse moeder. Trotse schoonheidsspecialiste. Tegen de ziekte aangelopen. Die waarvan je wist dat hij zou komen. Samen: zoekend naar manieren en wetend dat hoop de vuurtoren van de tijd is.

‘Jongen, je moeder’ is een multidisciplinaire danssolo van Davey Bakker en Élénie Wagner (Zuhause) over de omgang met levensveranderend nieuws, de angst voor de adolescentie en het vinden van kleine geluksmomenten in een beschadigde dagelijkse situatie. ‘Misschien gaat het meer over de laatste vragen die je ouders nog kunnen beantwoorden voor de rest van je leven, dan het leven te redden.’ – Ko van den Bosch

concept: Davey Bakker en Élénie Wagner
regie en choreografie: Davey Bakker
dans: Rubèn Garcia Arabit
muziek: Daniël van der Duim en Élénie Wagner
tekst en voice-over: Ko van den Bosch

Zuhause
Davey Bakker en Élénie Wagner zijn een multidisciplinair makersduo, een verliefd stel, maar bovenal: twee millenials, die aan de ene kant met de handen in het haar zitten over het klimaat, de politiek en een wereldwijde pandemie, en aan de andere kant meegesleurd worden in een kapitalistisch systeem waarin zij proberen een voet aan de grond te krijgen als serieus-te-nemen-mens. In hun producties verweven en versmelten zij verschillende kunstdisciplines met elkaar tot één geheel, zowel live als digitaal. Ze vertellen verhalen over de gesloten deuren van hun onderbewuste. Centraal staan de schoonheid van anders-zijn, en een ongecensureerde blik op de menselijke staat.