Anthony ging er aan de slag vanuit zijn onderzoek naar het in beweging zetten van lichamen door middel van gebruik van subwoofers, de luidsprekers die speciaal ontworpen zijn voor het weergeven van zeer lage tonen en die hij gebruikt voor zijn performance crowdkill. Hij was nieuwsgierig naar wat het gebruik van keramiek, of het toepassen van een keramische behuizing van een subwoofer, met zich mee zou brengen.

Het ekwc schreef over Anthony:
“Het is vreemd stil in de studio van Anthony van Gog. Op de een of andere manier zou je verwachten dat de subwoofers die hij heeft gemaakt de ruimte vullen met geluid, trillingen, lucht die wordt verplaatst door een krachtige bas. De behuizingen van de subwoofers zijn verre van perfect, de meeste zijn gebarsten of vervormd, het zijn meer objecten, sculpturen, vormen, rekwisieten. Toch zouden ze werken als je de stekker in het stopcontact steekt. Van Gog is een performancekunstenaar die het rommelende geluid van de subwoofer in zijn werk verwerkt. De keramische subwoofers zullen misschien ooit op het podium verschijnen, maar Van Gog wil graag meer experimenteren om te zien hoe keramiek bij zijn werk past. Hij is geïntrigeerd door klei, de inherente vormeloosheid, de nauwe relatie met leven en verval, wat duidelijk wordt in de dodenmaskers die hij ook heeft gemaakt.”

Op 28 september 2024 tussen 14-17u presenteren Anthony en de overige residenten hun werk bij EKWC tijdens Test Case XXXII.

Meer info

ekwc.nl