On The Move 4

Met Hilde Elbers & lezing

©  William van der Voort

© William van der Voort

Dag: zondagmiddag 10 april
Inloop: 15u00
Aanvang: 15u30
Duur: ca. 2 uur, inclusief pauze
Adres: Podium 111, St. Josephstraat 111, Tilburg
Prijs: 10 euro, er is geen pin, s.v.p. contant betalen aan de deur
 Reserveren via: Lonneke Snijders, lonneke@dansbrabant.nl

Hilde Elbers – A Manual for Walking
Tijdens de vorige editie van On The Move zag u het vooronderzoek van A Manual for Walking, de voorstelling van choreograaf en danser Hilde Elbers die onlangs in première ging in Theater De NWE Vorst en die Hilde nu in de huiskamer voor u in zijn geheel speelt.

Hilde Elbers kennen we als zinderende danseres in het werk van o.a. T.r.a.s.h., Conny Janssen, Itzik Galili en Constanza Macras. De afgelopen jaren maakt en danst ze ook haar eigen werk. Als choreografe maakt ze radicale keuzes en heeft ze een eindeloze fascinatie voor de werking van de menselijke psyche. Als danseres draagt ze een intense lichamelijkheid uit.!
Deze combinatie levert in A Manual for Walking liefdevol, confronterend werk op dat de grenzen van de kwetsbaarheid aftast. Conventies lapt Hilde aan haar laars, de dans als kunstvorm haalt ze van zijn sokkel. Dans om te rouwen, dans om te vieren, dans die het binnenste buiten brengt. Een performance-event in het moment gecreëerd door de aanwezigheid en energie van publiek en performer samen. Hiermee draagt Hilde bij aan de meest actuele stromingen in de dans die onderzoeken wat dans en choreografie betekenen in onze huidige samenleving!Hoe maken we onszelf (on)aanraakbaar? In haar dans speelt Hilde Elbers op heel persoonlijke manier met deze en andere vragen rond kwetsbaarheid.

Na de voorstelling wordt thematisch aangehaakt in een lezing door psycholoog en onderzoeker Andreas Wismeijer 
die zich heeft toegelegd op het fenomeen ‘Geheimen’.