On The Move 3

Hilde, Cinedans & United Cowboys.

United Cowboys - Blind Date ©  Joep Lennarts

United Cowboys – Blind Date © Joep Lennarts


DansBrabant presenteert On The Move 3
met Hilde Elbers, Cinedans & United Cowboys

Dag: zondagmiddag 18 oktober
Inloop: 15u30
Aanvang: 16 uur
Duur: ca. 60 minuten, aansluitend borrel
Adres: St. Josephstraat 111, Tilburg
Prijs: 10 euro, er is geen pin, s.v.p. contant betalen aan de deur

Let op: In tegenstelling tot de aankondiging in de folder van Oktober Dansmaand is dit een matinee, geen avondvoorstelling. 

DansBrabant is vanuit Tilburg actief als pro(motor) voor de schoonheid en het avontuurlijke van dans. DansBrabant richt zich op de ondersteuning van talentvolle choreografen. Op 18 oktober presenteren we onze derde editie van On The Move: dans van bijzondere, rijpe of nieuwe makers, vaak van Brabantse bodem, daar waar je het niet verwacht. In huiskamers, in winkels, op locatie… buiten de muren van het theater.

We heten u van harte welkom op zondagmiddag 18 oktober in de informele setting van Sint Josephstraat 111. Omwille van het beperkte aantal stoelen vragen wij u om een plek te reserveren, vóór uiterlijk donderdag 15 oktober. U doet dat door een mail te sturen naar pr@dansbrabant.nl. Wanneer u zich aanmeldt, wordt er gerekend op uw aanwezigheid.

Programma

Welkomstwoord van Heleen Volman, artistiek leider van DansBrabant


Hilde Elbers – re (dis) cover
Stel je voor dat je je leven lang niet anders gedaan hebt dan gekropen. En opeens kom je op je benen te staan. De wereld zoals je die kende, ziet er vanaf dat moment gegarandeerd heel anders uit.

Komende maanden werkt choreografe Hilde Elbers aan een voorstelling die zijn oorsprong heeft in de zoute wateren van Californië. Afgelopen jaar verbleef Hilde in de VS en creëerde daar drie onderzoeks-performances gerelateerd aan het thema ‘herstel’. Vanmiddag brengt ze, onder begeleiding van Roberto Garreton Soler: gitaar en elektronica, deze performances bij elkaar in een korte voorstelling. Dit zal tevens het startmateriaal zijn voor Hildes avondvullende voorstelling die op 10 maart 2015 in Theater De NWE Vorst in première zal gaan.

Door haar uitgangspunt met haar publiek te delen, wil Hilde de communicatie tussen performer en publiek al in dit stadium op gang brengen. Haar creatieproces zal ze laten beïnvloeden door de feedback van u, het publiek.

Cinedans presents: Lay Me Low
Winnaar van de ‘Prix spéciale du jury’ op het Franse dansfilmfestival Des Arts / Des Cinés.

United Cowboys – State of the United Art
“We are not here to find answers, we are here to ask questions.” Naast The State of the Union en The state of the Art, is er de State of the United Art; uitgesproken door United Cowboy Pauline Roelants, ondersteund door beelden van het Eindhovense gezelschap en met kracht bijgezet door een van de performers.


United Cowboys – Blind Duet
Er zijn er al heel wat geweest, duetten van United Cowboys; in ongewone setting; dwars door het publiek heen, de danser die almaar “Sorry” zegt of de danseres die roept “Catch me!”. Een duet waarbij dansers de hele tijd kussen.

Ook het Blind Duet is op meerdere plekken en in meerdere versies uitgevoerd: in de laadruimte van een vrachtwagen, op een balkon van een kloostertuin in Tsjechië, in een galerie tussen de kunstwerken, en recentelijk in triple vorm op de balkons van de concertzaal van Theaters Tilburg.

Nu opnieuw, en weer aangepast aan de situatie, dat betekent deze keer: dichtbij, aanraakbaar en vol overgave; we voelen de lucht die de dansers verplaatsen, we horen hun adem.