On The Move 1

Pia, Jelena & Katja

© Rosanne Eijzinga

DansBrabant presenteert On The Move
met Panama Pictures, Jelena Kostic & Katja Heitmann

Dag Donderdag 2 april
Aanvang 20:00 uur
Duur ca. 60 minuten, aansluitend borrel
Adres St. Josephstraat 111, Tilburg
Prijs Pay what you want

DansBrabant is vanuit Tilburg actief als pro(motor) voor de schoonheid en het avontuurlijke van dans. DansBrabant richt zich op de ondersteuning van talentvolle choreografen. Op 2 april presenteren we onze allereerste On The Move: dans van bijzondere, rijpe of nieuwe makers, vaak van Brabantse bodem, daar waar je het niet verwacht. In huiskamers, in winkels, op locatie… buiten de muren van het theater. Exclusieve presentaties die worden versterkt door de verrassende en intieme omgeving.

 

Programma
Welkomstwoord van Heleen Volman, artistiek leider van DansBrabant

Panama Pictures – Off Track (duet)
Off Track is een intiem duet waarin een man en een vrouw verzeild raken in herinneringen aan een ooit gedeeld leven. Midden tussen het publiek ontvouwt zich een persoonlijk verhaal van twee mensen die elkaar kwijt zijn geraakt, ooit, zomaar, omdat je soms verder moet, omdat het soms tijd is om iets achter te laten. Melancholiek, herkenbaar en gedanst door twee charismatische dansers die rijke ervaring op hebben gedaan bij bekende gezelschappen zoals Scapino, Opera de Lyon en Hans Hof Ensemble.

Choreografie: Pia Meuthen
Dans: Andrea Beugger & Miquel de Jong
Muziek: J.J. Cale & Kronos Quartet
Kostuumadvies: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen
Duur: 20 min.

Jelena Kostic – Appearance (film)
Wankelende hakken, een reikende hand, verwrongen blikken en een geluidloze schreeuw… Met enkel een voortdurende puls op de achtergrond kijken we naar drie mensen in een hoge, kille ruimte. Je voelt jezelf een wetenschapper die insecten bestudeerd in een glazen kooi. Of toch een observator van de menselijke soort?

Choreografie & concept: Jelena Kostić
I.s.m. dansers: Miryam Garcia Mariblanca, Ann-Christin Zimmermann & Blazej Jasinski
Regie & camera: Vladan Janković
Videobewerking: Marjan Rubeša
Duur: 5 min.

Katja Heitmann – for iTernity (presentatie)
Katja Heitmann is een jonge Tilburgse choreografe die de laatste tijd binnen én buiten Brabant opvalt met eigenwijze performances. Zij vertelt vanavond over haar project waarin zij onze fysieke relatie met dagelijkse technologie onderzoekt. For iTernity is een installatie van 4 beamers die in de oneindigheid projecteren.

Choreografie & concept: Katja Heitmann
Muziekbewerking & concept: Sander van der Schaaf
Muziek: Mozart (delen uit Requiem in Dm)
Zang: Trisha Paytas
Duur: 30 min.