Zwaan voor Arno

Prijs meest indrukwekkende productie

© Sanne Peper


Trots als een pauw (andere vogel) zijn wij bij DansBrabant. Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht zijn vrijdagavond de VSCD Dansprijzen uitgereikt. De Zwaan voor meest indrukwekkende productie is toegekend aan The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker. DansBrabant heeft als coproducent mogen bijdragen aan deze waanzinnige trip van een voorstelling.

TRACK RECORD
DansBrabant en Arno werkten in de jaren 2013-2016 nauw samen in een meerjarig samenwerkingsverband. De banden met Arno en zijn stichting SHARP blijven stevig de daaropvolgende jaren door coproducentschap bij voorstellingen en doordat we Arno regelmatig vragen terug te keren in Brabant om het dansveld met zijn kennis en ervaring te voeden.

VERDER TERUG
Arno Schuitemaker begon zijn makerscarrière in Theater De Nieuwe Vorst en vond zijn weg via verschillende productiehuizen. Van 2010–2013 creëerde hij zijn werk vanuit Productiehuis Brabant met hier en daar een samenwerking met Generale Oost, nu De Nieuwe Oost theater en dans.

EN OOK GEFELICITEERD
Choreograaf Connor Schumacher is de winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. Bier en bitterballen voor Connor en onze Moving Futures-collega Dansateliers Crew!