Dear Future

Workshop Dance and Creative Wellness

We leven in een klimaat waarin overheden, gezondheidsorganisaties en zorgverzekeraars op zoek zijn naar een oplossing voor wereldwijde epidemieën als een zittende levensstijl en stress gerelateerde ziektes. Dans in al zijn facetten kan een belangrijke rol spelen op het gebied van gezondheid en welzijn.

Dit jaar ontstond een bijzondere samenwerking tussen Dance and Creative Wellness Foundation (Andrew Greenwood), Het Laar en DansBrabant. Samen geloven wij dat dans een sociale, inclusieve bewegingsvorm is die wereldwijd grote vooruitgang kan boeken voor onze gezondheid. Jong en oud, gehandicapt of gezond, iedereen kan van deze bewegingsvorm gebruik maken voor de verbetering of het op peil houden van gezondheid, immuunsysteem, hersenfunctie, zelfverzekerdheid en sociale integratie.

We nodigen je uit om met ons de dialoog aan te gaan over innovatie in de gezondheidszorg door middel van dans en creatieve interventies. In de dialoog gaan we in op Positieve Gezondheid en hoe dit zich verhoudt tot de bestaande definitie van gezondheid. Ook staan we stil bij de evolutie die ons lichaam heeft doorgemaakt; van een (re)productief, (re)creatief beginsel is ons lichaam uitgegroeid tot een economisch, esthetisch stuk gereedschap.

26 september nemen we je mee in onze zoektocht. Ervaar het zelf en voel. Gezamenlijk creëren we een creatieve dialoog en we vragen je om in actie te komen: ‘De beweging richting innovatie in onze gezondheidszorg is een open forum om in gesprek te gaan. Op deze manier komen potentiële middelen, mogelijke nieuwe wegen en innovatieve en toch praktische vervolgstappen aan het licht.’

Ben je nieuwsgierig? Wil je deelnemen? Wil je kennis en ervaring delen? Schrijf je dan in via http://dear-future.nl/event/dance-creative-wellness/. We zien je graag!