Vitale drang

Nieuwe stichting Guilherme Miotto

© DansBrabant, Renate Beense

De afgelopen vier jaar werkte Guilherme Miotto samen met DansBrabant, Korzo, Podium Bloos en anderen aan het realiseren van een steviger positie in het (dans)landschap. Eind 2017 richtte Guilherme samen met sociaal werker Amine Mbarki de stichting Corpo Máquina op. Met Corpo Máquina geeft het tweetal nieuwe inhoud aan wat ‘dans maken’ is, met een gestage verdieping en betrokkenheid bij wat dans voor mensen kan betekenen. Aan hun bijzondere artistieke projecten koppelen ze sociaal-maatschappelijke trajecten waarmee ze verschil maken in mensenlevens. Moedig en briljant. De komende jaren werken ze aan hun onafhankelijk platform waarin ze hun eigen inclusieve organisatiestructuur uitvinden. .Ball dat in augustus tijdens Theaterfestival Boulevard in première gaat is het eerste avondvullende project onder de vlag van Corpo Máquina. DansBrabant is hierbij betrokken als coproducent.

.Ball is een avondvullende cross-over tussen freestyle voetbal en dans met in de hoofdrol baltovenaar Nasser El Jackson die ook optreedt als ambassadeur straatvoetbal voor de KNVB. Een voorstelling over lef en de schoonheid van dat wat bevochten moet worden. Net als in zijn eerdere werk ontvouwt choreograaf Guilherme Miotto in .Ball de vitale drang, ontwapenende kracht en onverzettelijke tederheid van een lichaam dat wil overleven.

Met zijn onconventionele benadering laat Guilherme in zijn bewegingstaal alle esthetische hoop  varen en laat ons juist daardoor een nieuwe schoonheid in de dans ontdekken.