Vertrek Heleen Volman

Oneindig dank & alle goeds

Bij DansBrabant durven we het wel te stellen: niemand die in het Zuiden de dans zo belichaamt als Heleen Volman. Na de beruchte bezuinigingsronde van 2012 startte Heleen DansBrabant met minimale middelen, een even minimale organisatie en vier aanstormende en mid-career makers die hun praktijk door moesten kunnen ontwikkelen. Onder de bezielde begeleiding van Heleen werd DansBrabant in acht jaar uitgebouwd tot de huidige ontwikkelinstelling voor hedendaagse choreografie, ‘de voorhoede van de Nederlandse dans’ zoals wij met trots mochten lezen in ons meerjarig subsidieadvies.

Ook haar eigen positie in het veld blijft Heleen altijd dapper onder de loep nemen. Haar vertrek als artistiek leider in januari 2020 bracht het denken over vernieuwing van onze organisatie in een stroomversnelling. Samen met de aangesloten makers zoekt DansBrabant in het huidige kunstenplan 2020-2024 een rol die gebaseerd is op gelijkwaardige samenwerking en maximale wederzijdse inzet van kennis, ervaring en middelen. Heleen bleef tot nu toe verbonden aan ons als medewerker internationalisering, haar netwerk is in de afgelopen jaren geborgd bij haar collega’s.

Heleen combineerde tot dusver haar taak bij DansBrabant met haar werkzaamheden voor Corpo Máquina Society. De gestage groei van Corpo binnen en buiten Tilburg Noord maakt dat zij zich vanaf 1 januari 2022 volledig op haar algemeen directeurschap daar zal gaan richten.

Bestuur en organisatie van DansBrabant bedanken Heleen oneindig, wensen haar alle goeds en zien uit naar toekomstige Tilburgse samenwerkingen!