Reuzenprotest

#Ikwilwelcultuur

Het nieuwe provinciebestuur (VVD, CDA, Forum voor Democratie en Lokaal Brabant) heeft laten weten dat iedereen die cultuur in Brabant mogelijk maakt zich de komende drie jaar moet voorbereiden op de afbouw van cultuur als provinciale kerntaak.

In het bestuursakkoord formuleren zij dit als volgt:

‘Samenwerkende partijen die nu provinciale subsidie ontvangen, voor te bereiden op een geleidelijke afbouw van onze subsidierelaties, richting het ‘nieuwe normaal’ van na 2023.’

Veelzeggend is ook dat in het nieuwe college geen plek meer is voor een ‘Gedeputeerde voor Cultuur’. Cultuur is nu onderdeel geworden van de portefeuille ‘Vrije Tijd, bestuur en veiligheid’.

Cultuur is meer dan vrije tijd! Deze ochtend (15 mei) zochten twee reuzen (Wendell Jaspers en Jetse Batelaan) in een theatraal protest tevergeefs naar hun stoel op het plein voor het Provinciehuis Noord-Brabant.

Laat je horen! #IKWILWELCULTUUR

De Kunst van Brabant is een handtekeningenactie gestart voor het behoud van de Brabantse Cultuur. Wij roepen iedereen op die het behoud van kunst en cultuur van belang vindt deze petitie te ondertekenen. Klik hier!

Met dank aan onze geweldige collega’s van Het Zuidelijk Toneel, Theater Artemis en Theater aan de Parade voor de stoelen en de reuzen en aan STRP voor de livestream en videobeelden.

Foto: HZT.