Oproep professionele dansers

Performing Gender

 

DansBrabant en Theaterfestival Boulevard zijn op zoek naar tien dansers, tussen +/- 20 en 25 jaar, voor deelname aan een workshop in het tweede deel van het Europese Performing Gender traject in het najaar van 2018 (26 okt – 1 nov).

In deze week geeft de Italiaanse danser en choreograaf Roberta Racis, in samenwerking met de Nederlandse dramaturg Nina Aalders een workshop aan de tien dansers.

Wij nodigen daarom professioneel getrainde dansers tussen +/- 20-25 jaar uit: met een interesse in of nieuwsgierigheid naar gender, dans en activisme, afgestudeerd (uitzonderingen zijn mogelijk), wonend in Nederland.

HET PROJECT
Performing Gender: Dance Makes Differences is een Europees dansproject over gender, seksuele voorkeur en activisme. Het is een tweejarig programma, dat zich ten doel stelt om Europese dansmakers, dansers en dramaturgen kennis, kunde en handvatten te laten ontwikkelen om kwesties rondom gender en seksuele voorkeur uit te drukken in dans.

Het project vertrekt van uit het idee dat gender identiteiten en seksuele oriëntaties op verschillende plekken in Europa verschillend worden benaderd en dat dans de uitgelezen kunstvorm is om deze thematiek te onderzoeken.

In de eerste fase van het project maken de vijf dansmakers uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Slovenië, Nederland en Spanje hun choreografische schetsen, samen met vijf lokale dansdramaturgen. Ze doen dat in vijf zogenoemde ‘trainingsweken’ die na elkaar in de verschillende landen plaatsvinden. De 5 dansmakers zijn: Sophie Unwin (UK), Natasa Zivkovic (SI), Roberta Racis (IT), Koldo Arostegui Gonzalez (SP) en Jija Sohn (NL).

De Nederlandse trainingsweek is de laatste en vindt in augustus plaats tijdens Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch. Op de laatste avond van de Nederlandse trainingsweek, op zaterdag 11 augustus, zijn de schetsen van de vijf dansmakers allemaal te zien.

In de tweede fase nodigt elk partnerland één van de choreografen uit om met de dramaturg aan 10 jonge dansers een workshop te geven, geïnspireerd door de opgedane (fysieke en intellectuele) kennis en de schets uit jaar één.

De uitgenodigde dansers nemen deel aan een 7 dagen durende workshop van vrijdag 26 oktober tot en met donderdag 1 november 2018, met een presentatie in de avond van donderdag 1 november 2018. (Tijdens deze week worden lunch en reiskosten vergoed.)

Meer informatie over de kunstenaars, de inhoud van het project en het programma is te vinden op www.performinggender.eu.

HOE MELD JE JE AAN?
Als deze thematiek je aanspreekt, stuur ons dan een mailtje met CV met je contactgegevens, opleiding, ervaring en/of interesses + korte motivatie waarom je geïnteresseerd bent in dit project + links naar video’s of afbeeldingen van eerder werk + contactgegevens van 1 referentie, die ons eventueel iets meer over jou kan vertellen.

 

Als je meer informatie wilt over de aanmelding of over het project, contacteer dan Nina Aalders via nina@festivalboulevard.nl

Aanmeldingen graag uiterlijk vrijdag 20 juli 2018 binnen. Dat doe je door die te e-mailen naar heleen@dansbrabant.nl. We staan ook open voor gefilmde of ingesproken aanmeldingen.

We laten uiterlijk 5 augustus 2018 weten of je mee kunt doen.

Voor meer informatie over Performing Gender – Dance Makes Differences, bezoek: http://www.performinggender.eu/