Open Call

Masterclass Karel Tuytschaever

© Joery Erna

 

Over de masterclass ‘Het lichaam in de kunsten’
In het najaar van 2019 organiseren Zuidpool & Karel voor de tweede maal een intensieve 6-daagse masterclass in Antwerpen, wars van enige verplichting qua kunstvorm met de focus op het lichaam. Het is een ontmoeting over de grenzen van het kunstonderwijs heen. Een dialoog tussen theorie en praktijk. Wederzijds ontdekken en verdiepen primeren.

In de masterclass ga je gedurende 6 dagen samen met Karel Tuytschaever werken.
 Zijn onderzoek naar lichaam en identiteitis de opstart van de masterclass. Vanuit verschillende disciplines wil Karel – samen met de deelnemers – diverse aspecten van lichamelijkheid benaderen. De samenstelling van de deelnemers zal het thema bepalen en de krijtlijnen uitzetten. De masterclass eindigt met een publieke ontmoeting. Samen wordt er gewerkt aan een voor ons nog onbekende output. Een boek, een expo, dans, foto of stilzwijgen.

Ze starten de masterclass met het samen gaan kijken naarSTRANGER‘, het nieuwste werk van Karel, een productie van BARRY in coproductie met C-TAKT en DansBrabant. Op de laatste avond sluit de groep af met een publieke ontmoeting in het kader van het festival Love at First Sight #4. DansBrabant werkt in een meerjarig samenwerkingsverband met Karel Tuytschaever.

Voor wie?
Voor deze masterclass zoekt Karel Tuytschaever (ex)studenten uit diverse disciplines (kleinkunst, theater,  tekst, performance, compositie, regie, mime, mode, architectuur, filosofie, film, literatuur- en theaterwetenschap, …) die samen zes dagen lang aan de slag gaan.

Het is geen casting voor een specifiek project maar een ontmoeting van elkaars wereld, elkaars verbeelding. Zowel Zuidpool als Karel hebben de wens om via artistieke samenwerking nieuwe performers , makers en beschouwers te ontmoeten en zo mogelijke nieuwe relaties aan te gaan met (on)bekenden.

Zuidpool en Karel Tuytschaever selecteren samen 10 kandidaten. Ze hechten belang aan een mix van kunstdisciplines, een evenwicht van deelnemers uit diverse kunstopleidingen. Masterstudenten / professionele bachelors en jong afgestudeerden kunnen zich kandidaat stellen. De oproep staat open voor (ex)studenten uit Belgische en Nederlandse hogescholen.

PRAKTISCH:
MAXIMUM 10 DEELNEMERS

WANNEER:
vrijdag 13 september 2019 om 20u: STRANGER in Zuidpool
maandag 16 t.e.m. zaterdag 21 september 2019

UREN:
10u tot 17u
uitzonderingen: op 16/09 starten we om 14u // op 20/09 is er ook een avondrepetitie // 21/09 is het publieke moment om 17u
Volledige aanwezigheid tijdens de week is noodzakelijk

WAAR:
ZUIDPOOL, ANTWERPEN

KOSTPRIJS:
GRATIS

INSCHRIJVING VIA FLORE.OPSOMER@ZUIDPOOL.BE
MET VERMELDING:
-NAAM
-FOTO
-OPLEIDING
-LEEFTIJD
-E-MAIL
-GSM
– Wat fascineert je aan dit thema? Stuur tekst, beeld, video, schets of link (naar eigen werk).

DEADLINE INSCHRIJVINGEN. ZO SNEL MOGELIJK.
VOL = VOL.

INSCHRIJVINGEN WORDEN AFGESLOTEN OP 28 JUNI 2019