On The Move #8

Met Heather Ware, Katja Grässli & Jasmijn Schrofer

Heather Ware & Jan Bastiaan Neven, copyright Ton Driven

Heather Ware & Jan Bastiaan Neven, copyright Ton Driven

DansBrabant presenteert: On The Move #8
Met: Heather Ware & Jan Bastiaan Neven, Katja Grässli & Claudia den Boer, Jasmijn Schrofer

Inloop: 15u00
Aanvang: 15u30
Duur: ca. 2 uur, inclusief pauze
Adres: Podium 111, St. Josephstraat 111, Tilburg
Prijs: 10 euro, er is geen pin, s.v.p. contant betalen aan de deur

Op zondagmiddag 22 oktober presenteren we als onderdeel van de Oktober Dansmaand onze achtste editie van On The Move: dans in de huiskamer. We heten je van harte welkom in de informele setting van Sint Josephstraat 111. Omwille van het beperkte aantal stoelen vragen wij je om een plek te reserveren, vóór uiterlijk donderdag 19 oktober. Je doet dat door een mail te sturen naar pr@dansbrabant.nl. Wanneer je je aanmeldt, wordt er gerekend op je aanwezigheid.

PROGRAMMA ZONDAGMIDDAG 22 OKTOBER 2017
Welkomstwoord van Heleen Volman, artistiek leider van DansBrabant

Heather Ware & Jan Bastiaan Neven – Dialogue between body and cello
Heather Ware is al jaren een van de gezichtsbepalende danseressen van het gezelschap Leine&Roebana. De laatste tijd legt zij zich steeds meer toe op het creëren van eigen werk waarbij ze haar grote liefde voor de wisselwerking tussen lichaam en muziek volgt. Met name de cello weet haar mateloos te inspireren. Samen met cellist Jan Bastiaan Neven besloot ze om de cello solo’s van Benjamin Britten als uitgangspunt te nemen voor een spel, een ter plekke gecomponeerde dialoog tussen haar, de cellist en het publiek.

Jasmijn Schrofer – Tarikat (korte film)
Een jonge vrouw vertelt over een droom waarin ze een betoverend geluid hoort zonder klank en zonder taal. Ze vraagt zich af hoe ze terug kan komen bij de stilte die dit geluid in haar heeft opgeroepen en neemt ons mee in de traditie van de Islamitische Soefidans. Een visueel gedicht in de vorm van een korte film waarmee de jonge regisseur Jasmijn Schrofer zich een plek wist te verwerven onder de lievelingen in het kwaliteitsaanbod van dansfilms van dansfilmfestival Cinedans.

Katja Grässli & Claudia den Boer – (TE)Stil
Een jaar geleden startten choreografe Katja Grässli en fotografe Claudia den Boer hun zoektocht rond de thematiek van stilte waarmee ze de werelden van dove, slechthorende en horende mensen bij elkaar brengen. Ze stellen de vraag wat stilte en geluid betekenen voor een mens. Hun eerste bevindingen deelden ze in oktober 2016 tijdens een On The Move bij Podium 111. Nu tonen ze ons de vorderingen die ze maken in de cross over tussen dans, gebarentaal en fotografie. Met dove danser Pawel Molęda, horende danser Johnny Lloyd, gebarentolk Rianne Havekes en beeldend kunstenaar Paul van Rijswijk richten ze zich nadrukkelijk tot een gemengd publiek van horenden en niet-horenden.