Arno Schuitemaker

In première op Holland Festival

© Hélène Boyer

© Hélène Boyer


The Way You Sound Tonight
In zijn nieuwste werk creëert Arno Schuitemaker een ‘akoestische ballroom’, zonder begin en zonder eind. In een oneindige stroom beweging en geluid nemen vijf dansers het publiek – dat letterlijk ín de voorstelling zit – mee in een dynamische expansie van ruimte en energie, afstand en nabijheid. Met The Way You Sound Tonight trekt hij de beleving van de theaterzaal op, een louterende ervaring die lijfelijk nagonst.

Wereldpremière 17 juni 2018 – Holland Festival – Stadsschouwburg Amsterdam

Na het Holland Festival is de voorstelling eerstvolgend te zien van 3 t/m 5 augustus op Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch. Daarna op internationale tournee. 

Credits
Concept/choreografie: Arno Schuitemaker
Performers: Revé Terborg, Ivan Ugrin, Stein Fluijt, Piet Defranq, Jade Stenhuijs
Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Surround sound ontwerper: Jørgen Verhaeren
Lichtontwerp: Jean Kalman
Styling kostuums: Jorrien Schoneveld

Productie
The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, Chaillot – Théâtre national de la Danse, DansBrabant en Le Pacifique CDCN Grenoble ARA in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds. SHARP/ArnoSchuitemaker wordt in de periode 2017-2020 meerjarig ondersteund door AFK (Amsterdam Fonds voor de Kunst).