Moving Forward

Young Dance Makers Award 2017

 

Met Moving Forward – Young Dance Makers Award 2017 presenteert Dansmakers Amsterdam op zaterdag 11 november drie opvallende en veelbelovende choreografietalenten. De genomineerden zijn Ellis van Veldhuizen, Andrea Zavala Folache & Sigrid Stigsdatter Mathiassen.

Tijdens de feestelijke avond hernemen zij hun afstudeervoorstelling en presenteren die aan jury en publiek. Vooraf aan de Moving Forward avond gaan de genomineerden twee weken in residentie bij Dansmakers Amsterdam. Onder leiding van een dramaturg verdiepen en verfijnen zij hun werkwijzen en creatief proces. Op zaterdag 11 november wordt de winnaar van de Moving Forward – Young Dance Makers Award 2017 en de publieksprijs bekend gemaakt.

Za 11 nov 20:00 Dansmakers Podium, Amsterdam Noord

Supported by Amsterdam Fonds voor de Kunst, Dansgroep Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Fonds voor de Podiumkunsten, ITS festival Moving Forward Partners DansBrabant, Dansateliers, Random Collision, Generale Oost, Dansmakers Amsterdam

Moving Forward is geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam, met steun van Dansgroep Amsterdam en in samenwerking met de Moving Futures partners. De winnaar van de Young Dance makers Award wint een residentietraject en ontwikkelt een nieuwe voorstelling.