Moving Forward residentie

Andreas Hannes

© Thomas Lenden

In 2017 begon Andreas Hannes met de ontwikkeling van de praktijk van het oneindige huppelen. In zijn eerdere voorstelling The City –  A skipping piece toonde hij de mogelijkheden die huppelen biedt binnen de bestaande regelgeving. In zijn residentie van 20 mei t/m 2 juni en afsluitende studiopresentatie op 30 mei onderzoekt hij het huppelen verder, maar dan nu binnen een oneindige ruimte. Hij ziet zijn lichaam als een ruimteschip dat nooit stopt. Gedreven door fantasieën en science-fictionscenario’s, probeert hij een ruimte zichtbaar te maken die altijd in transitie is, vol met beelden en verhalen.

STUDIOPRESENTATIE 30 MEI 19UUR, DANSBRABANTDEPENDANCE, GOUDENREGENSTRAAT 15-07, TILBURG, GRATIS TOEGANG

Andreas Hannes (1987, GR) studeerde percussie (klassieke muziek) aan de Universiteit van Macedonië in Thessaloniki, Griekenland. In 2018 behaalde hij zijn diploma voor choreografie aan de SNDO- School voor Nieuwe Dansontwikkeling. In zijn werk speelt hij met de relaties tussen afstanden en met de fysieke en metafysische ruimtes tussen lichamen, geschiedenis, tradities en disciplines.

Moving Forward Traject
Het Moving Forward traject biedt één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf de unieke kans zich gedurende een jaar te ontwikkelen. Het traject vormt een overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk en onder begeleiding een eigen, nieuwe voorstelling maakt. Zij kunnen daarbij rekenen op artistiek & zakelijk advies en facilitaire ondersteuning en studiotijd van Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, DansBrabant, Random Collision en De Nieuwe Oost. Een initiatief van Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam.