Kunstroute De Schatkamer

Met Katja Heitmann & Annemijn Rijk

Annemijn Rijk in eerder werk tijdens de Opening vorig jaar © William van der Voort

Op zaterdag 15 en zondag 16 september van 11:00 tot 16:00 openen de
kunstenaars in Tilburg hun deuren tijdens de 2e editie van de Schatkamer.

Het tweedaagse evenement bestaat uit een kunstroute langs ateliers, dwars door de hele stad! Op elke locatie is weer iets anders te doen voor jong en oud: workshops, optredens en open ateliers.

Het programma in de DansBrabantDepenDance (Goudenregenstraat 15-04):

DansBrabant presents: Katja Heitmanns Open Studio
Zaterdag 15 september
Van 12 tot 16 uur
Wees welkom, bekijk spannend werk-in-wording en loop binnen tijdens een openbare repetitie van choreografe Katja Heitmann met één van haar performers, Merle Schiebergen.

 

DansBrabant presents: Annemijn Rijk – Lullaby (excerpt) (duur: 10 minuten)
Zondag 16 september
Om 12, 13 & 14 uur in de DansBrabantDepenDance, Goudenregenstraat 15-07
Deze zondagmiddag laat choreografe Annemijn Rijk een behoorlijk exclusief stukje solo van 10 minuten uit haar nieuwe voorstelling met Piet Van Dycke zien: Lullaby. De volledige voorstelling gaat op 30 september in première tijdens de Opening Dansseizoen in Theaters Tilburg.

Over Lullaby
Speciaal zijn, aandacht krijgen, gezien worden. Sociale media zitten vol met influencers, mensen die via foto’s en filters hun buitengewoon bijzondere leven online delen. Youtubers halen verschrikkelijke ‘pranks’ uit of maken treitervlogs. Van alles doen we om gezien te worden. Wie verdwijnt in de massa, telt niet meer mee. Lullaby buigt zich over de absurditeit van de manifestatiedrang die steeds gevaarlijker vormen begint aan te nemen. Een wiegelied dat wakker schudt.