In de studio

Courtney May Robertson

Van 7 t/m 18 december wordt er in de dansstudio in Club SoDa gewerkt door Courtney May Robertson. Op donderdagavond 17 december kun je haar studiopresentatie live volgen via een online stream. 

In THE WOMAN DESTROYED onderzoekt de veelzijdige choreograaf en performer Courtney May Robertson (Schotland, 1992) de gevaren van ongeremde macht. Op het podium zien we een vrouw die de eisen van een programma of entiteit zonder emoties opvolgt en zo vragen oproept over autonomie en ongrijpbare controlesystemen. Ze duikt daarbij diep in een reeks oefeningen in dans, theater, taalverwerking, visuele projecties en geluidsprogrammering.

Tijdens een live stream op donderdagavond 17 december vanuit de dansstudio in Dans Brabants Club SoDa ben je getuige van Courtneys eerste stappen in het maken van deze nieuwe voorstelling die in maart 2021 op Festival CEMENT in première zal gaan. Tussen de oefeningen/scenes door vertelt ze aan een plukje gasten in de studio en aan jou thuis over haar maakproces. Oprecht en zonder opsmuk. Ben een van de eersten die iets te zien krijgt en voel je vrij mee te doen aan het nagesprek, deel je feedback in de chat.

Over Courtney
Courtney May Robertson (Schotland, 1992) woont in Rotterdam. Ze is een interdisciplinaire kunstenaar die werkt in Nederland en België. Na haar afstuderen aan de The Scottish School of Contemporary Dance in 2013, sloot ze zich aan bij Club Guy & Roni’s Poetic Disasters Club. Ze heeft daarnaast gewerkt met o.a. Konzer Theater Bern, Conny Janssen Danst, Jan Martens en Connor Schumacher. Voor haar rol in Rule of Three van Jan Martens is ze uitgeroepen tot Female Performer of the Year 2017 door Sceneweb (FR).

Sinds 2015 maakt Courtney haar eigen werk. Voor deze interdisciplinaire voorstelling THE WOMAN DESTROYED won ze De Troffel 2020. Deze voorstelling wordt gecoproduceerd door Dansateliers en Dansmakers Amsterdam/ICK Artist Space en ondersteund door DansBrabant, CAMPO Ghent en Grand Theatre Groningen. Het stuk gaat in première in maart 2021 op Festival Cement.