ICW

Naslagboekje 2019, vooruitblik 2020

© William van der Voort

Iedereen kent het verhaal van zijn eigen lichaam. Wat het voelde, wat het zag, wat het zou willen vergeten en wat het voor altijd zal onthouden. Lichaamsverhalen zijn dieppersoonlijke getuigenissen van ieders leven. Als we er vaker voor zouden gaan zitten om elkaar daarover te vertellen zouden we elkaar veel beter leren kennen, misschien beter snappen ook. Maar dat doen we niet vanzelf. Zoiets moet je organiseren. Of is dat nu juist waar choreografen altijd mee bezig zijn? Met zijn artikel I am my body (2003), zijn levensverhaal verteld aan de hand van fysieke herinneringen, gaf dramaturg Guy Cools ons het laatste duwtje om voor de ICW 2019 voor dit thema te kiezen dat voor iedereen op een heel eigen manier relevant kan zijn.

Lees hier het naslagboekje van de International Choreographers Week 2019 met columns, reportages, deelnemersquotes en Dans&Durf-essays: ICW2019-web

De 10e editie van de ICW gaat zaterdag 7 maart a.s. van start en duurt t/m woensdag 11 maart. De deelnemende choreografen komen van over de hele wereld naar Tilburg om kennis uit te wisselen en deel te nemen aan workshops van Jija Sohn, The100Hands, Dario Tortorelli, Kristel van Issum en Roshanak Morrowatian. Laatsgenoemde sluit de ICW op woensdagavond in De Nieuwe Vorst tevens af met de voorstelling Polished waarvoor je hier kaartjes kunt kopen. Gestart wordt op 7 maart met een gratis toegankelijke keynote speech van Valentijn Byvanck (directeur Marres) en de première van Jelena Kostics nieuwste voorstelling waarvoor nog kaarten te koop zijn!