I am my body

8e International Choreographers Week

EERSTE OPROEP
De International Choreographers Week (ICW) is een platform voor ontmoeting en uitwisseling. Het biedt choreografen van over de hele wereld de mogelijkheid om ondanks of juist dankzij hun verschillende invalshoeken van elkaar te leren en zichzelf te verrijken. Gedurende vijf dagen wordt er een programma aangeboden met workshops, lezingen, voorstellingsbezoek, ontmoetingen, maaltijden, presentaties en discussies. Met en door mensen met kennis van zaken, afkomstig uit de danswereld en andere domeinen. Als rode draad door de week zijn er de workshops van de internationaal opererende dramaturg Guy Cools (auteur van o.a. Imaginative Bodies, Dialogues in Performance Practices) en workshops en interviews met internationaal opererende choreografen.

INHOUD
Ons eigen lichaam, de lichamen van dansers, de lichamen van het publiek. In de praktijk van een choreograaf zijn er meerdere lichamen die van invloed zijn op hoe ons werk gemaakt, gecommuniceerd en ontvangen wordt. Deze achtste editie van de ICW zoomt in op deze lichamen en buigt zich over het thema ‘lichamelijkheid – belichaming’. Hoe ervaren mensen het lichaam vandaag de dag, welke invloeden spelen een rol in deze ervaring van het lichaam en wat betekent dat in de choreografische praktijk? Migratie, globalisering, feminisme, de opkomst van de New Age/ bewustzijnscultuur. Invloeden uit sociaal-culturele, technologische en wetenschappelijke hoek worden onder de loep genomen. In dialoog met de groep en individueel halen we naar boven welke impliciete en expliciete ideeën, aannames en vooronderstellingen over het lichaam een rol spelen en keuzes bepalen in choreografisch onderzoek, in het creëren van werk en in het formuleren van opdrachten aan dansers. Vinden we consensus rondom het lichaam en lichamelijkheid of ook ideologische controverses?

HOE
De ICW draait om dialoog, reflectie, inspiratie, confrontatie en samenwerking en brengt een rijkdom aan kennis en ervaring. Door de deelname van choreografen uit alle windstreken is er voortdurende uitwisseling. Iedere deelnemer wordt gevraagd zijn vakmanschap en inzichten te delen.

WAAR
De week vindt plaats in Tilburg, een stad in Nederland waar de dans een bijzondere plaats inneemt. Er wordt gewerkt op verschillende locaties in de stad, met Theater De NWE Vorst als hoofdlocatie.

INFORMATIE & INSCHRIJVENKOSTEN
Kosten voor deelname aan de week zijn € 300,- Hierbij zijn lunch, diner en theater tickets inbegrepen. De organisatie van de ICW kan helpen bij het vinden van een goedkope overnachtingsplek.

Wil je meer weten over de week neem dan gerust contact op: annemijn@dansbrabant.nl.

Inschrijven? Stuur een CV en motivatiebrief naar heleen@dansbrabant.nl. Er zal een selectie plaats vinden.

Deadline inschrijving: 12 december 2018
Uitslag selectie: 19 december 2018

ORGANISATIE
ICW is een activiteit van DansBrabant in samenwerking met Fontys Dansacademie en De NWE Vorst in het kader van Tilburg Dansstad, een samenwerking van verschillende partners in Tilburg.