I am my body

9e International Choreographers Week

 

9e INTERNATIONAL CHOREOGRAPHERS WEEK
Tilburg, The Netherlands – 9 t/m 13 maart 2019

I AM MY BODY
Hoe de ervaring van het lichaam van invloed is op de choreografische praktijk

TWEEDE OPROEP
De International Choreographers Week (ICW), platform voor ontmoeting en uitwisseling, biedt choreografen van over de hele wereld de mogelijkheid om ondanks of juist dankzij hun verschillende invalshoeken van elkaar te leren en zichzelf te verrijken. Gedurende vijf dagen verzorgt een internationaal team van specialisten een programma met workshops, lezingen, ontmoetingen en gesprek. Daarnaast maken maaltijden, presentaties en voorstellingsbezoek deel uit van het programma. De week wordt geleid door dramaturg Guy Cools (o.a. Akram Kahn / Sidi Larbi Cherkaoui en auteur van o.a. Imaginative Bodies, Dialogues in Performance Practices) i.s.m. Heleen Volman – artistiek leider DansBrabant en Dirk Dumon – leider BaCH Fontys Dance Academy met als gastsprekers en workshopleiders o.a.Ben Spatz (auteur van o.a. What a Body Can Do: Technique as Knowledge, Practice as Research 2015), Guilherme Mi3otto (choreograaf – Instinctive Performance), Sandra Lange (lichamelijke verbondenheid en bewustzijn in performance en wetenschap), Arno Schuitemaker (choreograaf – zintuigelijke beleving) en Marije Nie en Adriana La Selva (Cross-Pollination Practice).

INHOUD
In deze negende editie van de ICW buigen we ons over het thema van ‘lichamelijkheid en belichaming’. Ons eigen lichaam, de lichamen van dansers, de lichamen van het publiek… in de praktijk van een choreograaf zijn er meerdere lichamen die van invloed zijn op hoe werk gemaakt, gecommuniceerd en ontvangen wordt. Hoe ervaren mensen het lichaam vandaag de dag, welke invloeden spelen een rol in deze ervaring van het lichaam en wat betekent dat in de choreografische praktijk? Migratie, globalisering, feminisme, de opkomst van de New Age/ bewustzijnscultuur. Invloeden uit sociaal-culturele, technologische en wetenschappelijke hoek worden onder de loep genomen. In dialoog met de groep en in interviews met elkaar en met mensen met uiteenlopende sociale en culturele achtergronden halen we naar boven welke impliciete en expliciete ideeën, aannames en vooronderstellingen over het lichaam een rol spelen en keuzes bepalen in choreografisch onderzoek, in het creëren van werk en in het formuleren van opdrachten aan dansers. Vinden we vooral consensus rondom het lichaam of ook ideologische controverses?

WORKHOPS, LEZINGEN, GASTEN

KOSTEN
Kosten voor deelname aan de week zijn € 300,- Hierbij zijn lunch, diner en voorstellingstickets inbegrepen. De organisatie van de ICW helpt je graag bij het vinden van een goedkope overnachtingsplek.

INFORMATIE & INSCHRIJVEN
Wil je meer weten over de week of het gehele programma inzien neem dan gerust contact op: annemijn@dansbrabant.nl of heleen@dansbrabant.nl

Stuur een CV en motivatiebrief naar heleen@dansbrabant.nl. Er zal een selectie plaats vinden. Deadline inschrijving: 19 december 2018. Uitslag selectie: 21 december 2018.

ORGANISATIE
ICW is een activiteit van DansBrabant in samenwerking met Fontys Dansacademie en De Nieuwe Vorst in het kader van Tilburg Dansstad, een samenwerking van verschillende partners in Tilburg.

VIDEO VAN AFGELOPEN EDITIE