Festival Cement 2021

Gaat op reis

Festival Cement, dat plaats zou vinden van 19 t/m 27 maart 2021 in ‘s-Hertogenbosch, wordt ivm de coronamaatregelen verplaatst naar een later moment (of latere momenten) dit jaar.

Juist in deze onzekere corona-tijd, stond Cements ambitie om jonge makers een plek te bieden om werk te ontwikkelen en het daarna live te presenteren aan publiek, fier overeind. De afgelopen weken werkten en repeteerden veel makers dan ook in ‘s-Hertogenbosch of elders aan hun Cement-voorstellingen. Dit ontwikkelen gaat gelukkig door, maar een live presentatiemoment voor publiek in maart is inmiddels ondenkbaar.

De Cement-makers van 2021 werken de komende weken verder aan waar ze mee begonnen zijn, want ze gaan mee met Cement Op Reis. De precieze plannen daarvoor worden binnenkort bekendgemaakt, maar verheug je alvast op een gebundeld nazomer programma in verschillende steden in Noord-Brabant, in samenwerking met verschillende culturele partners.

Mee op reis: vanuit DansBrabant zou Sabine Molenaars/Sandmans Transmute op het festival in maart staan. Naar een nieuwe datum verderop in dit jaar wordt gezocht. Courtney May Robertson – die in december in onze studio in residentie was en een eerste proeve presenteerde – zou in première gaan met THE WOMAN DESTROYED, waarvoor ze De Troffel won en ook een nieuw moment gezocht wordt.