De Opening Tilburg

(Nieuwe) Blik op Hedendaagse Dans

Wat hedendaagse dans is, is al lang niet meer onder één hoedje te vangen. Het werk dat choreografen vandaag de dag presenteren, is bijzonder divers in vorm en taal en totaal specifiek en eigen voor iedere maker. Misschien is de enige overeenkomst wel dat het in de verste verte niet lijkt op het clichébeeld van de lyrische danser die zich sierlijk over een toneel beweegt. En toch noemen we het dans.

Bij de opening van dit seizoen bieden DansBrabant en De Nieuwe Vorst je in een korte tijdsspanne allerlei invalshoeken om de hedendaagse dans tegemoet te treden, om haar te leren kennen of om opnieuw naar haar te kijken. Naast korte performances zijn er workshops waarin je kennis maakt met het wereldbeeld van choreografen, een werksessie waarin je bijdraagt aan de voorbereiding op een creatieproces en kun je luisteren naar bespiegelingen over de dans en wat zij ons vandaag de dag te bieden heeft wat je ergens anders nooit zal vinden. Of ontmoet: de choreograaf die zijn interesse in beweging verplaatst naar de muziek of de schrijvers die hun ziel leggen in het nieuwe woorden geven aan wat ze meemaken in een dansvoorstelling….

Met o.a. Jelena Kostic, The 100Hands, Corpo Máquina – Shane Boers, Jija Sohn, Evangelos Vaggelis Biskas V, Dance&Dare met Anna Van Der Kruis & Elske van Lonk en meer..

Hou de website en socials in de gaten voor updates van het programma en deelnemende makers.

DansBrabant presenteert: (Nieuwe) Blik op Hedendaagse Dans
Onderdeel van De Opening Tilburg
Datum: zaterdag 7 september
Tijd: tussen 13:00 en 17:00
Locatie: Theater De Nieuwe Vorst, Tilburg
Gratis!

Foto: Jade Van Den Hout in 25Feet, eerdere voorstelling van The100Hands, copyright William van der Voort