Arno genomineerd

Meest indrukwekkende productie 2019

© Sanne Peper

Arno Schuitemakers voorstelling The Way You Sound Tonight is genomineerd voor een Zwaan! Andere genomineerden zijn zijn Take Root van Imre van Opstal en Marne van Opstal voor Nederlands Dans Theater 1, Black Memories van AYA, Tafel van Vijf en BackBone. Op vrijdag 4 oktober wordt tijdens het Gala van de Nederlandse Dans in Maastricht de winnaar bekend gemaakt.

De jury: “The Way You Sound Tonight van Arno Schuitemaker is een van die theaterervaringen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt. De dans, de enscenering van performers en publiek, de onafgebroken muziekstroom, het klopt allemaal. In deze voorstelling begint en eindigt alles met de golvende beweging van de dansers. Door de keuze van Schuitemaker voor een ‘akoestische danszaal’ word je als toeschouwer ondergedompeld in een verleidelijke en bijna extatische ervaring.”

The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, Chaillot – Théâtre national de la Danse, DansBrabant en Le Pacifique CDCN Grenoble ARA in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht.

Arno begon zijn makerscarrière in Theater De NWE Vorst en vond zijn weg via verschillende productiehuizen. Van 2010–2013 creëerde hij zijn werk vanuit Productiehuis Brabant met hier en daar een samenwerking met Generale Oost. In de jaren 2013-2016 werkten DansBrabant en Arno in een samenwerkingsverband.