Afzender Boulevard

Met Katja & The100Hands

Katja Heitmann – Motus Mori bewegingsinterview © Hanneke Wetzer

 

Zelfs in dit jaar dat Theaterfestival Boulevard geen festival kan zijn, duikt zij op met concerten, performances en installaties. In juli en augustus 2020. In theaters en op straat, maar ook in wijken en weilanden. Met twee door DansBrabant ondersteunde makers en projecten.

Katja Heitmann nodigt je uit voor een bewegingsinterview als opmaat naar haar Motus Mori ’s-Hertogenbosch: Movement Exhibition in 2021. The100Hands onderzoekt 10 dagen lang wat nabijheid, aanraking een eenzaamheid betekenen en nodigt het publiek uit om samen en toch alleen – ieder in zijn eigen festivaltentje – met het gezelschap op ‘retreat’ te gaan. Op verschillende plekken in de stad, op verschillende momenten en van korte (15 minuten) tot lange duur (2,5u). Lees meer over Afzender Boulevard en koop kaarten.

In november vervolgens start DansBrabant met Boulevard en internationale partners met het vervolg op het EU-gehonoreerde Performing Gender-project. Performing Gender: Dancing in Your Shoes(2021-2023) richt zich in Europese context op het ontwikkelen van nieuwe werkvormen in het werken met lokale gemeenschappen. Het tonen van verhalen van mensen die doorgaans niet gehoord worden, is één van de thema’s. Lees meer over het project.