Almost Alive

‘We worden elke dag blootgesteld aan een spervuur aan informatie en indrukken. Maar soms zou je die niet aflatende, pulserende stroom prikkels stop willen zetten. Al is het maar voor even: Weer op adem komen en je eigen hartslag terug voelen.

Dus druk je de pauzeknop in en sluit je je ogen en oren. Om er dan achter te komen dat er ook aan de binnenkant van je oogleden beelden blijven verschijnen. Terwijl er in de holtes van je hoofd nog steeds flarden van geluiden en stemmen echoën.

Moet je dan dieper gaan, verder weg van de realiteit naar die donkere plek van gapende leegheid en stilte? Daar waar geborgenheid en rust wachten, maar tegelijkertijd ook  desoriëntatie en chaos op de loer liggen.

In ‘Almost Alive’ , haar derde solo, bevraagt Sabine Molenaar wat er nodig is om de regie van je eigen leven in handen te houden. En wat de gevolgen zijn als je daarvoor de turbulentie van het alledaagse de rug poogt toe te keren en een tijd- en grenzeloze wereld betreedt.’

Concept & choreografie:  Sabine Molenaar, dramaturgisch advies: Lena Meckler, scenografie: Amber Vandenhoeck, dans: Sabine Molenaar, muziek: Jochem Baelus, productie: Sandman i.s.m. Kosmonaut, licht: Amber Vandenhoeck, video & techniek: Gertjan Biasino, Gertjan Biasino, fotograaf publiciteitsfoto: Luc Depreitere, met dank aan: Mike van Alfen, coproductie: Festival Cement en DansBrabant, met de steun van: PLAN talentontwikkeling Brabant, TAKT Dommelhof, BUDA, De Warande, Théâtre de Vanves

Ga voor het archief met speeldata naar de Sandman-site.