Siri Loves Me

© Hanneke Wetzer

© Hanneke Wetzer

“There are eyes everywhere. No blind spot left. What shall we dream of when everything becomes visible? We’ll dream of being blind.”

We lopen door onze GoogleMaps-wereld en geloven dat Siri ons altijd de waarheid
vertelt. Stadscentra zijn gevuld met camera’s die controleren of we wel op de juiste manier bewegen. Alles dat onmeetbaar is bestaat niet meer. Wetenschap, technologie, meetbaarheid en cijfers zijn de nieuwe waarheid geworden, Misschien wel de nieuwe religie.

In Siri Loves Me verbeeldt choreografe Katja Heitmann de wijze waarop technologie onze leefwereld beïnvloedt. Krijgen de toekomstige generaties nog de ruimte om hun eigen pad te bepalen in dit tijdperk van Siri, beveiligingscamera’s en BigData? Kunnen zij nog
vrij bewegen?

Vijftig jongeren voeren uiterst geconcentreerd en met de grootst mogelijke precisie een sereen ritueel uit. Samen bewandelen ze een catastofale dwaalroute en vormen zij een eiland van verstilling in de voortrazende binnenstad.

Siri Loves Me wordt uitgevoerd door leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht, Fontys Dance Academy en Tanzhaus NRW. De performance is tot stand gekomen dankzij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, de Gemeente Tilburg, het Fonds Podiumkunsten in co-productie met DansBrabant.

concept, choreografie: Katja Heitmann
concept, soundscape: Sander van der Schaaf
coach/repetitor: Celine Werkhoven
Dans-mentoren: Anna Zurkirchen, Wies Berhout, Merle Schiebergen, Lorenzo Capodieci
performers: 50 Leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht, Fontys Dance Academy vooropleiding, cursisten van tanzhaus NRW
kostuums: By vanHarten, Annemarije van Harten
dramaturgie, woorden: Ingrid de Rond
social media: Wies Berkhout
beeld: Hanneke Wetzer
productie: Agnese Rosati
co-productie: DansBrabant, Nederlandse Dansdagen
partners: Vooropleiding Dans Maastricht, Vooropleiding Fontys Dance Academy, tanzhaus NRW (DE)
met steun van: Gemeente Maastricht, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Tilburg

Archief
8 & 9 oktober 2017 De Nederlandse Dansdagen, Maastricht
14 oktober 2017 Oktober Dansmaand, Tilburg