A Mood for Deep Longing

© Nikola Kostic

© Nikola Kostic

Gewelddadige beelden van een recente aanslag: ze stemmen droevig of vol onbegrip. De herkenbare klanken van een lied uit de vervlogen kindertijd kunnen een mens daarentegen binnen een oogwenk terugvoeren naar een tijd vol geborgenheid. Onderbewust geeft iedereen de realiteit een eigen betekenis, vanuit persoonlijke waarden en ervaringen. Deze interpretaties kleuren de belevingswereld en leiden soms tot een fixatie op de eigen gedachte. Maar is blinde overtuiging de beste raadgever?

A MOOD FOR DEEP LONGING werpt een kritische blik op de implicaties van stellige keuzes en een volmondig ‘ja’. Beloften en bedreigingen vinden elkaar in een danstheatervoorstelling vol live zang, strijdlustige dans en weemoedige traditionele Oost-Europese muziek. Met vier energieke dansers en live zang van Iris (Iritchka) Ficker neemt de Servisch-Nederlandse choreografe Jelena Kostić (1976) je mee op een odyssee door de menselijke geest. Soms speels, dan weer betekenisvol, maar altijd oorspronkelijk en met een radicale lichamelijkheid.

Credits
choreografie & concept: Jelena Kostić
i.s.m. dansers: Judit Ruiz Onandi, Pauline De Laet, Blazej Jasinski, Ayberk Esen en Angelle Peters (understudy)
live zang: Iris Ficker
componisten: Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk
Met zang en muziek opgenomen in Belgrado, Servie van: Nataša Mihaljinac, Marija Novaković, Marina Bogdanović, Katarina Gojković en Vladimir Simić
decorontwerp: Simon Haan
kostuums: Elisabeth Kinn Svensson
artistiek advies en repetitor: Thomas Falk
dramaturgisch advies: Lou Cope en Pietjan Dusee
licht ontwerp: Ellen Knops
publiciteit: Laura Graat
productieleider: Florain Verheijen
productie-assistent: Leon van Egmond en Yola Parie
lichttechnicus: Pim Mans
grafisch ontwerp: Nataša Radosavljević
fotos: Luka Kaše en Nikola Kostić
videobewerking: Marjan Rubeša
camera: Vladan Janković

 

A Mood for Deep Longing is een productie van Stichting Kostić in coproductie met DansBrabant en in samenwerking met Strijbos&VanRijswijk.

Gesubsidieerd door Nederlands Fonds voor Podiumkunsten, Gemeente Tilburg,Stichting Jacques de Leeuw, Prins Bernhard cultuurfonds en SNS REAAL fonds.