The Way You Sound Tonight

Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2019

© Sanne Peper

In een tijdelijke ervaring van het eeuwige geven vijf dansers leven aan één uur durende cycli van pulserende bewegingen.

in potentie is deze voorstelling oneindig
in het oneindige draait alles om het nu
ieder nu is nieuw

Al stromend en stomend is The Way You Sound Tonightgrenzeloos in energie. Met het publiek aan weerszijden van het toneel, geheel omgeven door de muziek die van alle kanten klinkt, gaan de dansers onafgebroken door in het steeds weer ontvouwen van ruimte, afstand en nabijheid, dag en nacht, adem en hartslag. Het heden was nog nooit zo voelbaar.

De samenstelling van de dansers varieert in elke cyclus. De danser die de eerste cyclus eindigt, start de tweede en de volgende publieksgroep treedt binnen. Telkens ontsteekt er een intense synergie die zo’n beetje alles overstijgt. Dit opzwepende universum zindert en verrukt.

The Way You Sound Tonight ontving in oktober 2019 de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie van de VSCD. Jury: “Het is een van die theatervoorstellingen waarvan je verlangt dat die eeuwig voortduurt.” De voorstelling is het grootste werk van Arno Schuitemaker tot nu toe, gemaakt in samenwerking met componist/gitarist Aart Strootman en lichtontwerper Jean Kalman. The Way You Sound Tonight ging in 2018 op het Holland Festival in première en was volgens Cultuurpers “een van de hoogtepunten van het festival”.

Concept en creatie: Arno Schuitemaker
Performers: Kim Amankwaa, Ivan Ugrin, Piet Defrancq, Emilia Saavedra, Stein Fluijt / Mark Christoph Klee / Gaetano Badalamenti
Dramaturgie: Guy Cools
Muziekcompositie: Aart Strootman
Lichtontwerp: Jean Kalman
Styling kostuums: Jorrien Schoneveld

The Way You Sound Tonight is een productie van SHARP/ArnoSchuitemaker in coproductie met het Holland Festival, Chaillot – Théâtre national de la Danse, DansBrabant en Le Pacifique CDCN Grenoble ARA in samenwerking met CCN2 Centre chorégraphique national de Grenoble. Met ondersteuning van ICK Amsterdam en met dank aan Het Huis Utrecht. The Way You Sound Tonight is tot stand gekomen met bijdragen van Fonds Podiumkunsten, Fonds 21 en NORMA Fonds. SHARP/ArnoSchuitemaker wordt in de periode 2017-2020 meerjarig ondersteund door AFK (Amsterdam Fonds voor de Kunst).