Making Space

Onderzoeksweek

Evangelos Biskas & studenten op en rond het basketbalveld © William van der Voort

De Making Space Week is een jaarlijks terugkerende onderzoeks-, inspiratie en ontmoetingsweek rondom dans in de publieke ruimte. Ieder jaar in oktober, vlak voor het echt nat en koud wordt, trekken choreografen en dansers één van de Tilburgse wijken in om te onderzoeken wat hun werk daar kan betekenen. Straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Ze laten ons zien hoe we kijken naar onze omgeving en hoe we die ervaren. Net als vorig jaar strijken ze dit jaar neer op het terrein achter het station en in de wijk Theresia. Opnieuw in deze woonwijk omdat ze zagen hoe mooi het was het ritme van een dag mee te nemen in hun werk. Maar ook omdat ze voelen dat ze nog lang niet klaar zijn met het ontdekken van deze wijk.

Naast de doorgewinterde choreografenduo’s Vloeistof en The100Hands gaat de jonge choreograaf Evangelos Biskas aan de slag en studenten choreografie Lucas Devroe en Liza Sulaiman. Net als de dansers zijn zij studenten van de Fontys Dance Academy.

Making Space is een project dat dansontwikkelaar DansBrabant samen met Fontys Dansacademie binnen Tilburg Dansstad organiseert.